Sunday, 24. September 2023
 
   
 

 

 

Ezeket a gardróbokat nem kell a hálószobába rejtenünk!

Szép formáikkal ugyanis lakásunk bármely részébe beilleszthetők, és emellett a rendről is tökéletesen gondoskodnak.

 

 

 

 

Nagyításhoz kattintson

a képekre!


 

Jótanácsaink

Christian Watzenig, a Ligne Roset bécsi üzletének vezetője elárulja, milyen gardróbszekrényben tudjuk a legjobban és legpraktikusabban rendszerezni a ruháinkat, és kiegészítőinket.

 

 

 

 

 

Van valami, amire érdemes hangsúlyt helyezni?


Egy gardróbszekrény kiválasztásakor természetesen minden esetben elsődleges szempont a funkció, másodsorban pedig a személyes igények, ízlés alakítja döntésünket. Végül - a méretét tekintve - megfelelően kell a helyiségbe illeszkednie, anélkül, hogy túl nagy teret venne el, ám mégis biztosítson elegendő rakodóteret tulajdonosának. A ruhásszekrény vásárlásakor természetesen az olyan praktikus részletekre is ügyelnünk kell, mint az, hogy milyen irányba nyílik az ajtó. Emellett a szekrény vonzó kivitelezése sem elhanyagolható.

 

 

 

 

 

Mi kell ahhoz, hogy ne pusztán egy rakodótér legyen, hanem kellemes látványt is nyújtson?


Alapvetően érvényes, hogy ne vásároljunk olyan szekrényt, ami nem tetszik, mégha a modell funkcióját tekintve meg is felel az elvárásainknak. Általános érvényű, hogy jobb egy szép, elegáns bútordarabot beszerzni, mint egy nagy szörnyet, mely ugyan minden elképzelhető funkicót kielégít, a tér összképét azonban zavarja. Mivel a dolgokat, melyeket nem használunk, végül úgyis elajándékozunk vagy kidobjuk, ne vegyünk feleslegesen nagy monstrumot!

 

 

 

 

 

Melyek az irányadó trendek?


A mozgathatóság továbbra is divatban marad, így pélául a gurulós szekrények iránt még mindig nagy az érdeklődés. Ami az anyagokat illeti a fényes lakk jelenleg épp oly kedvelt, mint a klasszikus keményfa. Ha a dizájn nagyon finom és visszafogott, a színek terén nyugodtan választhatunk erősebb, feltűnőb árnyalatokat. A technika terén a konyha az előharcos, itt már régebb óta alkalmaznak olyan újításokat, melyek a különböző funkciókat csendesebbé, szelídebbé teszik.

 

 

Milyen fa a legdivatosabb?

Jelenleg különösen a bükk-, illetve a mogyorófát használják szívesen. Az európai tölgy, mely jól mutatja a mintázatát, szintén kitűnően alkalmas bútorok készítésére, ezenkívül egyszerű az ápolása. Nagy mennyiségben tartalmaz csersavat, mely elpusztítja a baktériumokat. Ezért a tölgy egy kifejezetten higiénikus anyag, még a kedvelt Coriannál is higiénikusabb. A felületet gyakran olajozzák, a meleg hatás elérése érdekében, illetve így a foltok is könnyebben eltávolíthatók róla.
 

 Arturo (gyártó: Giorgetti)

A feltűnő


Massimo Scolari Arturo-ja sokféleképpen alkalmazható, és fiókjainak köszönhetően óriási rakodótérrel rendelkezik. A fogantyúk krómozottak, a bútor kívül ében-, belül juharfából, a lábak pedig kristályüvegből készültek.Atlante (gyártó: Emmebi)


Az egyszerű

 

Pietro Arosio Atlante gardróbszekrénye a diótól a tölgyön át, a wengéig és a cseresznyéig 23 különböző színárnyalatban érhető el, ezenfelül pedig három különféle méretű ajtóval választható.Paper Cupboard (gyártó: Moooi)


A játékos

 

A klasszikus kivitelezésű Paper Cupboard, ez  a szép, fehér ruhásszekrény felébreszti gyermeki énünket és barkácsálmainkat: papírból, kartonból és lépsejtpanelekből áll.Lumeo (gyártó: Ligne Roset)


A klasszikus

 

A Lumeo ruhásszekrény, mely az egymásra helyezett, ébenfából készült négyzeteivel csábít. A rekeszek szélessége igény szerint módosítható.  Valore (gyártó: Team 7)

A sokoldalú

 

A Valore különféle kidologzásokban érhető el. A szekrény létezik függő-, spaletta- vagy forgóajtóval, illetve különböző faanyagokból. Ezáltal minden tér berendezéséhez illeszkedik.

 S07 (gyártó: Interlübke)


A részletek szerelmese

 

Az S07-es szekrényrendszer különböző méretekben is beszerezhető, melyeket könnyen kombinálhatunk. Emellett az apró részletekre is ügyeltek a tervezők, így pélául a síneknél sem láthatunk lyukakat.Stripes (gyártó: Schönbuch)

A lakkozott

 

A Stripes szekrény igazán csábító látványt nyújt, mivel a lakkozott, fogantyú nélküli lapok, az ajtók között látható, mogyorófából vagy alumíniumból készült hézagokkal határozott kontrasztot alkotnak.

 
Pax (gyártó: Ikea)


 

Az egyedi

 

A lakozott nyírfalemezekből álló Pax gardróbszekrény Malm- tolóajtókkal ízlés és helyigény szerint összeszerelhető. A még nagyobb rendről a kiegészítő fiók és a cipőtartó gondoskodik.Gliss 5th (gyártó: Molteni)
A praktikus

 

A Gliss 5th sorozat különösen sokféleképpen használható: a szekrény belseje kívánság szerint kialakítható, nagy rakodóteret biztosítva a ruháknak és kiegészítőknek, így igazán praktikus lesz.

 
Storage (gyártó: Porro)

A rugalmas

 

Piero Lissoni és a Centro Ricerche Storage szekrénye egy komplett rendszert alkot nyitott és zárt részekkel. Az üvegajtók minden olyan kincsre szabad pillantást engednek vetni,
melyeket nem rejtettünk fiókokba.