Sunday, 24. September 2023
 
   
 

 

 

Aki ezeket az ágyakat pusztán alvásra hasznája, az magára vessen! Mivel ezek az álomszép formák túl csinosak ahhoz, hogy szemet hunyjunk felettük.

 

 

 

 

Nagyításhoz kattintson

a képekre!
Grandpiano (gyártó: Flou)

 

A kipárnázott

A Grandpiano kipárnázott felülete, a fejmagasságban található oldalsó szárnyakat is elfedi. A desingt Mario Bellininek köszönhetjük.

Lazy night (gyártó: B&B Italia)

 

 

Az extravagáns

Patricia Urquiola Lazy Night-ja egy-, illetve kétszemélyes verzióban is megvásárolható. Utóbbi két külön fejrésszel rendelkezik, melyeket egy-egy elasztikus szalaggal rögzített párna ékesít. Az olvasás vagy az ágyból tévénézés így lesz igazán kényelmes.
Onda (gyártó:Poliform)

 

A domináns

Az Onda a Poliform és a Paolo Piva között létrejött együttműködés eredményeként született meg. Az ágy nem csupán alvásra invitál, de azonnal domináns szereplőjévé válik az őt körülvevő a térnek.
Wyman (gyártó: Minotti)

 

A finom

Rodolfo Dordoni designer új, Wyman névre keresztelt ágya kívánság szerint könnyen lehúzható bőr vagy szövet huzattal, akár három méretben is rendelhető. A körvonalak lekerekítettek, és már az első pillantásra pihenésre csábítanak.
Scent (gyártó: Porro)

 

A visszafogott

A Scent ágy, melyet bár Piergiorgio Cazzaniga visszafogottra tervezett, egyszerű, elegáns formái miatt mégis feltűnő. Egy-, illetve kétszemélyes változatban, és különböző színű kárpittal is elérhető.
Travel Studio (gyártó: Ligne Roset)

 

A kihúzható

Az egyszemélyes, 120 x 200 centiméteres Travel Studio ágy alsó fiókja egy ágyneműtartó vagy egy pótágy részére alkalmas, illetve párnákkal és plédekkel kanapénak is használható. Elérhető fehér, fekete és fém színben.

Wave Low (gyártó: Molteni)

 

A kombinálható

Hannes Wettstein a Wave Low-val egy olyan ágyat alkotott, mely különböző magasságba állítható két fejrészével tökéletesen alkalmas egy pihentető alvásra, ugyanakkor álomszép is!


 

 

 

 

 

 

 

JÓTANÁCSAINK

 

Lucas Stürzenhofecker szakértő elárulta a H.O.M.E-nak , mi az igazán lényeges az ágyvásárlásnál.

 Mi az, ami a minőségről árulkodik?

 

Egy ágynak természetesen stabilnak kell lennie. Így a vásárlás előtt megengedett ennek kipróbálása. A sarokkonstrukción felismerhető, milyen a részletek kidolgozása. Ha az ágy alá nyúlunk, máris kiderül, hogy valódi-e az anyag. Ajánlott ezen kívül még a szaglóteszt, ami elárulja, mennyire természetes anyagból készült. Végezetül sajnos az igazi tesz a mindennapi használat.

 

 

Kihez melyik illik?

 

Az ágyakkal szembeni követelmények elvileg nagyon egyszerűek: Fontos, hogy kellemesen érezzük rajta magunkat, és minden nap frissen, kipihenten ébredjünk. Épp ezért ez egy személyes döntés, melyik modellt választjuk. Az anyagnak, a színnek és a méretnek stimmelnie kell. A méretre létezik egy szabvány: az ágynak legalább 25 centiméterrel  hosszabbnak kell lennie testünk hosszánál.

 

 

Az ágyak formájára is hat a divat?

 

A divat nagyon gyorsan változik, egy ágyat azonban a legtöbb esetben éveken át használunk. Ezért, ha ágyat vásárolunk, ne a divatra, hanem a saját érzéseinkre hallgassunk. Szinte minden modern enteriőrbe illenek az alacsony ágyak, másrészről a magas ágyakról könnyebb felkelni, illetve ezek általában masszívabb hatást keltenek. 

 

 

Hogyan illesszük a lakás stílusához?

 

Kiegészítők segítségével, mint például az ágynemű vagy az ágytakaró. Bizonyos modelleknél a kárpitok is egyszerűen cserélhetőek. Így az anyagok vagy a színek módosításával könnyen változtathatunk a hangulaton, melyet a bútor sugároz.