Sunday, 24. September 2023
 
   
 

FEKVŐ HELYZET

 

Bármely élethelyzetre: a variálható, átfordítható és kinyitható kanapék különleges kényelmet biztosítanak alváshoz is.

 

 

 

 

Nagyításhoz kattintson

a képekre!

 

Az eredeti tesztet a H.O.M.E. magazin 2009 / 01-02 számában olvashatjaUniversal Seating (gyártó: Cappellini)

 

A futurisztikus

 

A kevesebb több! Az Universal Seating rend­szer lehetővé teszi, hogy bármikor átrakjunk, hozzáadjunk vagy elvegyünk néhány kar- és háttámlát – így a nappaliban a kanapé már alvásra is alkalmassá válhat.

Denise 6000 (gyártó: Wittmann)

A klasszikus

A Denise 6000 kanapéba klasszikus kihúzó szerkezetet építettek – ami már hagyomány a Wittmann-nál. Ez a kompakt és visszafogott modell kiválóan illeszkedik szűk lakóterekhez is hagyományos formájával és semleges színével.
Odalisca (gyártó:Edra)

Az orientális

Az Odalisca alvókanapéként is megteszi. Utazás a 19. századi orientalista festészetbe és az Ezer­egy­éjszaka álomvilágába. Karakteres, semmiképpen sem szokványos darab, mely többféle színű és mintájú huzattal kapható.
Domino (gyártó: Zanotta)

 

A játékos

Az Emaf Progetti Dominójának négyzet alakú elemeiből tetszőleges ülő- és ágygarnitúrát állíthatunk össze. Cserélhető bőr- és textilhu­zattal is kapható, életvidám, trendi színekben és hozzá illő kiegészítőkkel eltérő árnyalatokban.
Downtown (gyártó: Ligne Roset)

 

A menő


A Pascal Mourgue tervezte Downtown mozgatható részeit lehajtva a három­személyes kanapét kétszemélyes ággyá alakíthatjuk át, de egy­személyes ágyat is kialakíthatunk az élénk piros színű heverőből.
Spaze (gyártó: Bo Concept)

 

A kaméleon

A kinyitható Spaze sarokkanapé egyszerű vo­nalvezetése a megfelelő kiegészítők kiválasz­tásával szinte bármely stílusú enteriőrbe jól illeszkedik – igény szerint különböző színekben, szövet- és bőrhuzattal egyaránt kapható.

Ektorp (gyártó: Ikea)

 

A praktikus

Mindennapos használatra szánt, strapabíró  kanapék tartoznak az Ektorp névhez. Két- vagy háromszemélyes változatban, cserélhető textilhuzatokkal is kapható – most a legújabb, etnomintás divathoz illeszkedő változattal is.
Nook (gyártó: Brühl)

 

A variálható

A Nook egy igazi lakósziget, aminek elforgat-ható elemei számos trükköt rejtenek. Ülni, pihenni és aludni többféleképpen is lehet rajta, és a sokoldalú igénybevételnek köszönhetően természetesen levehető huzattal rendelkezik.

 

 

 

 

 

 

 

JÓTANÁCSAINK

 

A  H.O.M.E. elárulja, mit kell tudnia egy kinyitható kanapénak, és mi mindent érdemes vásárlás előtt átgondolni.

 

Miben legyen különleges?


Első helyen a design áll. Mivel a kanapé általában a lakás középpontját jelentő nappaliban kap helyet, ahol a családtagok mellett a vendégek is mindenképp megfordulnak, a legfontosabb az, hogy a kiválasztott modell külsőre megnyerő legyen: megfeleljen az ízlésünknek, esztétikai elvárásainknak, és jól illeszkedjen a lakás egész stílusához.

Mi a helyzet a kényelemmel?


A kanapénak tökéletes átmenetet kell képviselnie a szófa és az ágy között – tehát ne elégedjünk meg azzal, ha csak jól mutat, de kényelmetlen rajta aludni. Egy jó minőségű matrac könnyedén megoldja ezt a problémát, és a könnyen kezelhetőség kedvéért szintén fontos, hogy mechanikailag is jól működjön.

Milyen funkciókkal érdemes számolni?


Tudnunk kell, hogy pontosan mire szeretnénk használni a kiszemelt példányt: vendégágynak szánjuk, vagy mindennapi használatnak lesz-e kitéve. Nem árt végiggondolni azt sem, hogy kik fogják használni, és ennek megfelelően a lakás pontosan mely pontján kap majd helyet. Tehát a stílus és a megjelenés mellett mennyiben lesz kitéve esetleg gyerekek vagy cigarettázó kamaszok kényének-kedvének – hogy kedvenc háziállatainkat már ne is említsük.
Emellett nem elhanyagolandó szempont, hogy meghibásodás vagy karbantartás esetén milyen háttér áll a rendelkezésünkre.

Milyen anyagból készüljön?


Mivel valószínűleg nagy igénybevételnek lesz kitéve, mindenképpen a tartós szövet- vagy bőrborítás javasolt. Az értékes bőrhuzat számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik: reprezentatív külsőt, eleganciát és kényelmet, valamint tartósságot biztosít a bútornak.
Ellenben a textilhuzat nyáron, a nagy melegben kellemesebb.