Friday, 8. December 2023
 
   
 


 

Szöveg Macsuga Viktória

Fotó Batár Zsolt
Pazar elegancia. Az előtértől a Tre-Piú Pavilion Light tolóajtaja szeparálja el a nagyvonalú nappalit, a fókuszpontban a Minotti Hamilton kanapéja áll
Tiszta felületek. Az ultramodern b1 Bulthaup konyha matt fehér felületeivel az igényesség és a letisztultság érzését fokozza
Pihentető luxus. A stílusos háló hangsúlyos eleme a Minotti komfortos Tatlin ágya, melyről lenyűgöző panorámaélményben lehet részünkMarkáns világ. A Minotti Fulton íróasztala az Original BTC Task állólámpájával alkot tökéletes egységet. A falat Michel Comte limitált fotója díszíti
Élménysziget. A különleges elosztású emeleti fürdő-wellness részben az Agape teakfával kombinált Cartesio kádja és a Flos Clessidra falikarjai kaptak helyet

Kozmopolita luxus

 

Emblematikus és inspiratív formavilág fémjelzik a trendeket előrevetítő gellérthegyi otthont, mely a Code-Decode szakmai csapatának köszönhetően a nagyvonalú elegancia kreativitással társuló, mintaértékű világát testesíti meg.

 

 

 Harmonikus kompozíció. Lekerekített formák és izgalmas vonulatok szövik át a lakás központi tereit, ahol a kortárs design nagyjai lépnek fel. A központi téregységtől, a nappalitól balra a pihenősarok, jobbra pedig a konyha-étkező húzódik


A budai panorámára tekintő lakás új külsejét a Code-Decode kreatív tervezőcsapata Szőke Tünde és Pszota László szakmai felügyelete mellett álmodta meg. A mindössze fél év alatt kialakított otthon mintegy 310 m²-en kalauzol a modern luxus világába, ahol a finom részletek, a racionalitás és a lendületes vonalvezetés találkoznak. A tervezést nagyban segítették a fiatal tulajdonos határozott elképzelései, valamint a partnerek közti feltétlen bizalom – hiszen a megrendelő korábbi lakását is a magas minőséget képviselő Code-Decode keltette életre. Jelen esetben három ingatlan egybenyitásával nyílt meg a gran­diózus kétszintes tér, felkínálva az inspiratív alkotási terepet, melyet a formák tesznek igazán izgalmassá, és a lekerekített, finom vonulatok révén válik könnyen élhetővé. A tervezők a gyártók tekintetében már ismerték a tulaj­donos ízlését, tapasztalataikból tudták, hogy milyen nemzetközi designerek állnak közel a szívéhez – így az alapvető koncepció nem változott, a mostani lakás az előző kiteljesedéseként is értelmezhető. A megbízó márkahűségéből egyenesen következett, hogy otthonában kizárólag prémium minőségű termékek kaphattak helyet.

 

Maximális letisztultság, fekete-fehér kontrasztok, igényesség és átgondoltság uralják az életteret, amit a  modern és impulzív megoldások emelnek el a monokróm színvilág esetleges hűvösségétől. A Code-Decode célja elsődlegesen az volt, hogy a megrendelő személyiségét, életvitelét és kifinomult ízlésvilágát a modernizmus jegyében érvényesítsék. Ebből adódóan egyenes és sík felületek dominálnak, a berendezés valamennyi darabja a funkcionalizmus és az esztétikum jegyében került elrendezésre.

 

Az előtérbe lépve megalapozza a hangulatot az Élitis mozaikszerű, fekete Glass tapétája, amit konzekvensen végigvezettek a beltérben – és ami a grafitszürke padlóburkolattal karöltve maximalizálja a vizuális élményt.
A nappaliba vezető átmenetet oldja az előteret elegánsan leválasztó, különleges, mennyezetig érő, karakteres Tre-Piú tolóajtórendszer, amin átsuhanva megérkezünk az egybenyitott terű központi helyiséghez, melyet a konyha és a lounge szoba ölel körbe fekete, fehér és sötétbarna tónusaival. A nappaliban a Minotti Hamilton és Wearing kanapéi dominálnak, alattuk a szintén Rodolfo Dordoni által tervezett, finom tapintású, lyocel anyagú Dibbets Rainbow szőnyeg kapott helyet, mellettük pedig a Minotti Bellagio üveg lerakóasztala áll. A lenyűgöző budai panorámára tekintő helyiséget és az abban kialakított design-kompozíciót a tulajdonos a meghittséget és biztonságérzetet megteremtő térként jellemzi.
A személyességet mélyítik a lakás több pontján fókuszpontba kerülő, limitált példányszámú fotók és a dedikált relikviák híres sportolóktól. A főként az X6 Galleryből származó művek varázsolják tökéletesen egyedivé az otthont. Külön figyelmet érdemel a központi térnek hangsúlyt adó két barna tartóoszlop Porro mongoi burkolása is, amelyek szuggesztív jellege finom kontrasztban áll a környező berendezésekkel. A high-tech technikát a Bang&Olufsen termékei biztosítják valamennyi helyiségben, a világítást a mennyezeti hűtés-fűtés miatt álmennyezet-rendszerben valósították meg, így a világítótestek kreatív, egyben dekoratív formában jelennek meg a lakás pontjain.

 

A kozmopolita tulajdonos az utazás szerelmese, így nagy vágya volt egy lounge-sarok, ami kiváló platformot biztosít következő úti céljának megszervezéséhez. Az olvasórész relaxációs jellegét a Minotti Jensen fotele és lábtartója fokozza, melyek a térelválasztóként is funkcionáló fekete Johns könyvespolccal egyetemben igazi modern darabok.
A lakáson végigvonuló hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a természetes fény árasztja el a német igényességet és tudatosságot megtestesítő, fehér b1 Bulthaup konyhát is. Az étkezőben a szemünk megpihen a Flos Gino Sarfatti által tervezett, ikonikus, acélstruktúrájú csillárján, mely a Maxalto Omero nyírasztalát világítja meg. Utóbbit a B&B Italia Solo bőrszékei ölelik körbe, harmonikus kompozíciót kialakítva a hongkongi alapítású Tai Ping Carpets szőnyegével.
Továbbhaladva, a Tre-Piú magasfényű fekete Easy beltéri ajtaja mögött rejlik a gardrób és a tulajdonos által talán a legtöbbet használt helyiség, a háló szférája. A Minotti Tatlin ágyának, Calder és Bellagio kisasztalainak különleges hangulatát Antonio Citterio lószőr ülőkéje és Philippe Starck Gun éjjelilámpái fokozzák. A háló egyben dolgozószobaként is funkcionál, ahol a tulajdonos az üzleti ügyeket a Minotti elegáns Fulton íróasztalánál láthatja el.
Az impozáns lépcső a lakás wellness-részlegébe vezet fel, a kettéosztott, intim fürdő esetében teljesen újszerű, merész megoldásokat alkalmaztak a hosszúkás formák, fekete Agape nyomólapok és rejtett Emco tárolók tekintetében. A Cartesio kád, a fekete Agape Sen csaptelepek, a fiókos Flat XL tárolók és tükrök a nyugalmi zóna esztétikus karakterét erősítik az emeleten és a vendégfürdőszobában egyaránt – utóbbiban a szaniterek cseppet sem szokványos fekete-fehér ritmikája emeli az individuális jelleget.

 

A tiszta formák és időtálló anyagok jól példázzák: a korszerű kialakítással ötvöződő örökérvényű minőség egy nemesen egyszerű életteret eredményezett, melynek minden szegletén érződik a tulajdonos ízlésvilága – így nem is csoda, hogy a világot járó felfedező tökéletesen elégedett otthonával.

 

Az eredeti cikket a H.O.M.E. magazin 2013/3 számában olvashatja.

 

 Gellérthegyi lakás
Alapterület: 310 m2 Belsőépítészet és berendezés: Code-Decode
Átalakítás kezdete: 2012. július Átadás ideje: 2013. január Helyszín: Budapest, Magyarország